Referat: BK Walldia - Ysby BK

Hemmapremiär 190418

Den hett efterlängtade premiären mot YSBY BK hade alla förutsättningar att bli en härlig föreställning.
Strålande väder. En för årstiden bra plan. Mycket folk. Hamburgerdoft i luften. Den speciella känslan i magen som brukar infinna sig när det är fotbollsderby.
Alla ingredienser fanns på plats. Dessutom hade några kvicktänkta individer kommit på den ljusa idèen att få motståndarna att känna sig extra välkomna till Wallevi.
YSBY BK är ett kamratgäng som mer eller mindre är uppfödda på Bosses våfflor. Våfflor placerades därför i gästernas omklädningsrum som en välkomstgest. Om man lät sig väl smaka eller ej vet jag inte. Man trodde kanske att det var spetsat med sömnmedel eller så.

Walldianerna var taggade och hade dagen till ära fem avbytare enligt följande:
Jocke Sörensen
Robban Andersson, Manne Walldèn, Lucas Alsbjer, William Sandberg
Simon Walldèn, Jonathan Roslund, Kenan Ramadani , Zett Wyke
Johan Green, Hannes Persson

Börjar på bänken: Besim Fetahi, Faton Mehana , Jakob Pålsson, Benneth Karlsson, Marcus Pettersson

Ysby hade sin plan klar, det gällde att störa hemmalaget med en intensiv press. Det kan man nog säga att man lyckades med. Dessutom hade man importerat hem ”dansken” Axelsson som var den som bäst kände till var man skulle sätta in stöten mot BKW. Det var i princip 8-9 man i eget straffområde och dess närhet som gjorde att Walldia fick svårt att få igång något spel värt namnet.

Det blir händelsefattigt. Ysby försvarar sig bra och Walldianerna verkar av någon anledning inte riktigt på hugget. Första halvtimmen var bland det sämsta jag sett i år om man vill ha det publiken kom dit för- mål, justa passningar och jävlar anamma. Jävlar anamma visade däremot gästerna och man bara väntar på en möjlighet till omställningar för de snabba ynglingarna framåt.

Men med halvtimmen spelad skapas det lite framåt från hemmalaget när Hannes kommer loss i vänsterposition men Ljungberg i YBK målet rusar ut och sparkar bort både Hannes och bollen. Han klarar sig med ett gult kort men där var det nog nära rött för Ljungberg.

Ysby lyfter spelet lite grand med 10 min kvar och jobbar till sig en frispark till höger strax utanför straffområdet – utmärkt läge.
YBK spelaren lyfter bollen över Walldiamuren men får se bollen studsa i Jockes högerstolpe och gå i retur ut där avslut kommer som galant räddas av Jocke.

Walldia skapar en andra chans innan paus när Hannes återigen sliter sig loss men får lite för lång tid på sig och avslutet blir lite tamt och för nära Ljungberg som parerar.
Det var i princip vad som hände i första halvlek.

Under pausen var det Räfst och rättarting i Walldias omklädningsrum och det avkrävdes bättre vilja och energi överlag.

Andra Halvlek

Det visade sig också göra nytta för andra halvlek skulle bli bättre från hemmalaget Ett byte gjordes direkt i pausen då Simon Walldèn byttes ut och Marcus Petersson byttes in.

Nu börjar Walldianerna komma till avslut vilket endast skedde på mål vid två tillfälle i första halvlek.
Vet inte om motståndarna fick i sig resten av våfflorna i pausen för nu var man inte riktigt lika ettriga i andra halvlek. Eller så var det hemmalaget som steppade upp en del.

Efterhand i andra halvlek ser det bättre ut för Walldia även om man nästan väntade på att Ysby skulle göra det där målet som skulle stjälpa Walldiaskutan. Men Ysby var lite tamare i andra halvlek. Dessutom tog samtliga Walldianer sig ordentligt i kragen.

10 minuter in i halvleken har Walldia tre bra möjligheter med skott i hyfsade lägen genom Tanne, Hannes och friskusen Robban på högerkanten. Men parerade inte Ljungberg så sköts det utanför.

Walldia dominerar nu – känns som Ysby spillt det mesta krutet i första halvlek. Gång på gäng tar sig Walldiaspelare in i Ysbys straffområde och man får svårare och svårare att försvara sig med justa medel . Hannes får till ett inlägg från höger som Green nickar över. Marcus P igenom går omkull, ingen hade protesterat om det blivit straff där. Robban igenom igen efter överlapp med Marcus P men avslutet utanför.

Zett har i 71 min ett skott som MV klarar, Kenan brutalt nersparkad då han hugger på returen.
Många tillfällen är det nu, nära ett ledningsmål för hemmalaget känns det som.

Med kvarten kvar byts Tanne ut eftersom han redan hade ett gult. Besim in. Likaså Faton kommer in några minuter senare, offensivt byte - backen William plockas ut. Full forcering framåt från Walldias sida. Faton är nära direkt han kommit in och ska bli mer inblandad.

Men dess för innan ska Walldia ta en välförtjänt ledning i minut 85 när bollen går rätt, ännu ett bra löpning av Marcus Petersson på högerkanten ändar med ett inlägg som Johan Green språngnickar in i nätmaskorna- 1-0, fem kvar
nu då gäller det att hålla trycket. Gästerna är nu ordentligt tillbakatryckta och går på knäna.

2 minuter senare ska också 2-0 komma när inbytte Faton och likaså inbytte Besim samarbetar med följd att Besim från vänsterkanten behärskat kan placera i 2-0 i det långa hörnet för Ljungberg.

Minuten senare blåser domare Nuredini av tillställning som rättvist slutar med en hemmaseger 2-0 för Walldia, men det satt hårt inne.

Ysby imponerade tycker jag, viljan har man ju alltid haft och nu har man även en ganska vass offensiv som är ännu bättre när Junefalk är med, vilket han inte var denna gången.

Walldia ryckte upp sig i andra halvlek och Marcus Pettersson gör ett bra inhopp, även Kenan och Robban gjorde överlag en bra insats.

Nästa vecka bär det av till de mörka skogarna runt Lidhult för en dust med Lidhults GOIF.

Samanfattning:

85 min 1-0 Johan Green (Marcus Petersson)
89 min 2-0 Besim Fetahi (Faton Mehana)

Varningar:
BKW:
45 min Jonathan Roslund
89 min Robert Andersson

YBK:
27 min Dennis Ljungberg
68 min Andreas Johansson
89 min Simon Svanberg

Domare: Elbasan Nuredini